A terápia során, a gerincoszlopon fellépett legkisebb hibás helyzetet, enyhe nyomással helyre kell igazítani. Ennek során a gerincoszlop visszaáll eredeti, helyes helyzetébe, és ez számos panaszt pozitívan képes befolyásolni.
A Dorn - féle gerincoszlop kezelés semmilyen veszélyt nem jelent a gerincoszlopot körülvevő kötőszövetek számára.

A csigolyák mobilizálása során nem történnek hirtelen fogások, és ilyen módon kizártak az esetleges komplikációk, mint pl. a gerincoszlopból kilépő idegek sérülése.
 

A kezelés súlypontja a gerincoszlop statikájának helyreállításán van. A medence a keresztcsonton keresztül támaszt ad a gerinc többi része számára. Az emberi test olyan toronyhoz hasonlít, amelynek biztos alapra van szüksége. A ferde vagy instabil alap miatt, az arra felépített testen állandóan mindenféle hibák jelentkezhetnek. A medence stabilitásának fontos feltétele az alsó végtagok egyenlõ hosszúsága.

A gerincbántalmak miatt kezeltek alsó végtagjai 80 százalékban nem egyforma hosszúak! Az eltérés 2-3 mm-tõl néhány centiméterig is terjedhet!

Mielőtt a gerincoszlopot helyreállítjuk, először el kell hárítanunk az alsó végtagok ízületein jelentkező - különösen a medencénél fennálló - hibákat.

Valamennyi szerv, szövet, csont és ízület folyamatos felépülési, és leépülési folyamaton megy keresztül. Ennek köszönhetően egészen idős korunkig képesek vagyunk arra, hogy megfeleljünk az új élethelyzetnek és terhelésnek. Még akkor is, amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, a panaszok enyhíthetők. A gerincoszlop illetve az ízületek csekély mértékű hibái is rontják az alkalmazkodó és regeneráló képességet. Ezek a viszonylag ártalmatlan működési zavarok számos esetben, évek hosszú során keresztül tartó panaszokat okozhatnak. Amennyiben az egyes csigolyák a hozzájuk tartozó idegpályákkal együtt éveken keresztül blokkoltak, az a hozzájuk tartozó szervek működési zavarát idézheti elő. Lényeges szempont a belső szervek betegségeinek gerincoszlop kezelés útján történő terápiája. Ehhez azonban fontos, hogy a kezelést megelőzően a belső szervek, valamint a gerincoszlop más, komolyabb betegsége kizárt legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://physioline.blog.hu/api/trackback/id/tr36965744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása