A testileg és lelkileg fitt kismama, hasonlóan egészséges, kiegyensúlyozott babát hoz a világra, és a szülés utáni teljes körű regenerálódás is sokkal gyorsabb egy folyamatosan sportoló nőnél.

A Nordic Walking problémamentes terhesség esetén a 4. hónapig különösebb orvosi ellenőrzés nélkül elkezdhető. Rosszullétek jelentkezésekor és a 4. hónapon túli kezdés esetén mindenképpen ki kell kérni a nõgyógyász véleményét!


Ajánlott az Nordic walking kismamák részére szülés előtt és szülés után esetén, mert:

  • A botok használata megnyugtató biztonságot nyújt mozgás közben, segít elkerülni az egyensúlyvesztéses eséseket.
  • A felső test aktív használata segít a pocak növekedésével fokozódó hát és vállfájdalmakat csökkenteni, kilazítani az egyre nehézkesebb testhelyzetek (ülés, alvás) okozta húzódásokat, görcsöket, kellemetlen elgémberedett érzést.
  • A felpezsdülő vérkeringés javítja a szervezet és ezzel a baba szervezetének vér és oxigénellátását is, kordában tartja a vérnyomást és a sokszor kórosan megemelkedő vércukor szintet, valamint jótékonyan hat a vizesedő lábakra is.
  • A 90%-ban mozgó izmok segítenek a jó lelkiállapot fenntartásában, a kismamák sport közben megbeszélhetik élményeiket egymással, és nem kell kirekesztettnek lenniük baráti körükből, családjukból, hiszen nagyon kellemes Nordic Walking sétákat tehetnek velük együtt is, bármely évszakban.
  • Terhelés fokozata/intenzitása állítható szinte a szülés napjáig.
  • Fokozottan figyeljenek azonban a megfelelő pulzustartományban való sportolásra, így akár a szoptatás időszakában is tovább sportolhatnak! Számukra különösen fontos, hogy ez irányban jól képzett, hozzáértő edzőtől tanulják meg a technikát, aki fel tudja hívni figyelmüket a kerülendő mozdulatokra, és akivel meg tudják határozni a jótékony hatással bíró edzésintenzitást!

A bejegyzés trackback címe:

https://physioline.blog.hu/api/trackback/id/tr17982997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása