Ajánlott az Nordic Walking ülő munkát végzők esetén, mert:

Az egész napos szobai tartózkodás és mesterséges fény után nem kell egy újabb helyiségbe menni (pl. fitness terem), hanem a természetben, friss levegőn lehet sportolni.

 

  • A botok helyes használata aktiválja a felső test izomzatát.
  • A vállak, hát, karok izmainak fokozott használata miatt ezeken a területeken javul a vérkeringés, mozgékonyabbá válnak az izületek, ezáltal enyhülnek a görcsök a nyakban és vállban, csökken a feszültség ezeken a helyeken.
  • A sport közbeni testtartás rávezet a napközben hanyagolt helyes testtartásra, segít az amúgy összeszűkült mellkas megnyitásában, ezáltal ellensúlyozva a rossz testtartás hátrányait, többek között a helytelen és elégtelen légzést!
  • Mivel a Nordic Walking a test izmainak mintegy 90%-át megmozgatja és ezzel serkenti az anyagcserét és minden életfunkciót, jótékony hatással van az ülés alatt felgyülemlett salakanyagok távozásának sebességére, többek között a bélműködésre.
  • A sport közben felszabaduló hormonok mellékhatás mentes és hatékony ellenszerei a stressznek és a depressziónak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://physioline.blog.hu/api/trackback/id/tr38982988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása