Sajnos ismét az emberek igen nagy csoportjáról van szó. Egyre inkább ismert és elfogadott, hogy a mozgás számukra is nagyon komoly gyógymódot jelent.

Fontos azonban a helyes mozgásforma megválasztása és a szakszerűen irányított edzés, hogy elkerüljék a számukra túlterhelő testedzést, és ezzel az akár veszélyessé váló helyzetek kialakulását!

Kutatások eredményei igazolják világszerte, hogy mind az érrendszeri problémákat, mind a cukorbetegséget és azok tüneteit nagyban csökkenti, sőt az esetek jelentős részében teljesen meg is szűnteti a rendszeres mozgás.


Ajánlott az Nordic walking szív és érrendszeri betegségben szenvedők, és cukorbetegek számára, mert:

  • Ideális  "kezdõ"  sport, mivel a terhelés fokozatosan növelhető, viszont ennek köszönhetően az egyre jobb egészségi állapotú páciensek is folyamatosan az igényeiknek és javuló kondíciójuknak megfelelő mozgásmennyiséget kaphatják.
  • A klasszikus gyalogláshoz képest 20-25%-kal magasabb kalória felhasználás segít a testsúly csökkentésében, ami a legtöbb páciensnél a betegség kialakulásának egyik fő oka.
  • A botok használatával a test izmainak mintegy 90%-a dolgozik, teljesen átmozgatja a testet, mely a szívre és az érrendszerre is jótékonyan hat.
  • A fenti okból kifolyólag gyorsul az anyagcsere, intenzívebb a méregtelenítés, melyet az emberek úgy észlelnek, hogy egyre kisebb mennyiségű vérnyomáscsökkentőre van szükségük, illetve csökken az inzulin adagjuk, kitartó mozgással és életmódváltással pedig akár teljesen el is hagyhatják azokat.
  • Fontos azonban, hogy a sportolást orvosi felügyelet mellett csinálják, illetve hogy szakképzett edzővel végezzék, akinek tudomására kell hozni a szedett gyógyszerek fajtáját és mennyiségét, hogy ennek megfelelõen tudja meghatározni az ideális testedzési intenzitást!

A bejegyzés trackback címe:

https://physioline.blog.hu/api/trackback/id/tr35983002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása